Chodzi o to żeby jeść i mieć z tego czystą przyjemność. Awokado – pożywienie doskonałe
Nie jestem ekspertką kulinarną, a gotowanie to coś na co szkoda mi czasu. Jestem za to koneserką wyjątkowych smaków. Jedzenie to doświadczanie przyjemności, pobudzanie wszystkich zmysłów, przeżywanie życia w pełni i odczucia emocjonalne. Chodzi o to żeby jeść i nie mieć poczucia winy, tylko czystą przyjemność.
Awokado jest uważane przez wielu ekspertów żywieniowych za pożywienie doskonałe. Jest jednym z najbardziej wartościowych darów natury. Dzięki ogromnej zawartości cennych składników pozwala uniknąć poważnych chorób cywilizacyjnych. Nawet jego tłusty miąższ wykazuje właściwości odchudzające. I co ważniejsze przyrządzenie doskonałej potrawy z tego cudownego owocu nie wymaga umiejętności kulinarnych.
Awokado w najprostszej postaci. Wystarczy skropić sokiem z limonki, posolić i ułożyć na kanapkę.
Guacamole – pasta z awokado, najlepiej smakuje z czosnkiem i limonką. Przepis wg Makłowicza znajdziesz tutaj.
Więcej przepisów na potrawy z użyciem tego cudownego owocu znajdziesz tutaj., a o korzyściach zdrowotnych jedzenia awokado tutaj
źródło: faktydlazdrowia.pl, fitness.wp.pl, pinterest
2 Responses to “Chodzi o to żeby jeść i mieć z tego czystą przyjemność. Awokado – pożywienie doskonałe”
Bardzo dziwne – muszę przyznać, że nie znam smaku awokado. Pasta kanapkowa mnie intryguje, więc z pewnością się zaopatrzę.
Polecam, pyszne i w dodatku samo zdrowie 😉